Toissa iltapäivänä tehtiin lihapiirakkaa. Tulipas muuten hyvää.  

Tämä syntyi seuraavalla ohjeella:

Taikina pinnalle:  75g margariiniä

                           2½ dl maitoa

                            1tl suolaa

                            2 tl sokeria

                            25g tuoretta hiivaa

                            n. 7dl vehnäjauhoja

1. Liuota hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon. Lisää jauhot.

2. Alusta taikinaan viimeisenä pehmeä margariini. Ja jätä taikina lämpöiseen paikkaan kohoamaan peitettynä.

Täyte:

                         2 dl riisiä

                         400g jauhelihaa

                         2-3 sipulia (laitoin 2)

                        2-4 valkosipulin kynttä (laitoin 4)

                        suolaa, valkopippuria ja oregaanoa

valkokastike:

                       2 rkl voita tai margariinia

                       2 rkl vehnäjauhoja

                       3 dl maitoa

                       2dl juustoraastetta

                       suolaa ja mustapippuria

 1. Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit kevyesti pannulla.

2. Lisää joukkoon murskatut valkosipulin kynnet ja mausteet, sekä keitetty riisi.

3. Sulata voi kattilassa, lisää joukkoon vehnäjauhot ja anna kiehahtaa. Lisää maito kokoajan sekoittaen. Sekoita kunnes kastike on tasaista.

4. Lisää juustotaaste ja mausteet kastikkeen joukkoon.

5. Levitä puolet taikinasta piirasvuoan pohjalle, leitä jauhellihaseos taikinalle  ja kaada valkokastike tjauhelihaseoksen päälle.

6. Kaaviloi loput taikinasta kanneksi piirakalle. (Itse jätin hieman taikinaa piirakan pinnan kuvioita varten talteen)

7. Tee lopusta taikinasta haluamiasi koristeita

8. Voitele piirakan pinta kananmunalla (tai maidolla) ja asettele koristeet piirakan päälle.

9. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia.

Laitetaanpas vielä kuva piirakan palasesta leikattuna. Tulipas huono kuva, mutta näkyy kuitenkin täytettä vähän.