Marenkeja tehdessä jäi keltuaiset yli ja niitäpä upottelin sitten Wilhelmiinoihin. Ulkonäkö ei mikään kaikista kaunein, mutta maku on ihana.
Nämä siis syntyvät seuraavalla ohjeella:
200g margariinia tai voita
2,5 dl sokeria
1 keltuainen
2 tl vaniljasokeria
2tl leivinsoodaa
2 rkl siirappia
4,5-5 dl vehnäjauhoja
1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi
2. Lisää keltuainen ja siirappi ja vaniljasokeri vatkaten
3. Lisää jauhot, joihin on lisätty sooda ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Tee 8 pellin pituista pötköä, 4 per pelti, noin sormenlevyisiä.
5. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes ovat kauniin ruskeita ja leikkaa kuumana vinottain.
Huom! Pötköt leviävät uunissa joten, jätä reilu väli pötköjen väliin.
Kommentit