Lupasin ystävälleni tehdä muutaman suklaaperhosen koristeiksi. Ja sen jälkeen siis kyselyitä siitä kuinka ne tein. Tässä siis se miten minä ne tein. Tein useamman kerralla, joten vaihekuvissa eri perhosia, kun en kokoajan kuvannut.
Ensin piirsin perhosen leivinpaperille. Laita perhonen pöydälle puhdas puoli ylös päin, piirrospuoli alaspäin. Kuvassa jo leivinpaperi piirretty kuva alaspäin.
Tämän jälkeen taitoin paperin perhosen keskeltä. Siis pitkittäin päin. Tämä auttaa myöhemmin kuivumisvaiheessa.
Tämän jälkeen aukaisin perhosen jälleen auki. Sulatin minigrip pussissa muutaman palan suklaata kuumassa vedessä. Leikkasin pussin kulmaan pienen reiän (Leikkaa mieluummin alkuun liian pieni ja sitten suurenna sitä) ja pursotin perhosen leivinpaperille piirretyn kuvan päälle (kuva siis alaspäin, ei pursotuspuolella paperia)
Tämän jälkeen voit halutessasi koristella perhosia nonparelleilla tai strösseleillä. Voit myös käyttää kahta eriväristä suklaata perhosessa halutessasi.
Sitten perhonen vain kuivumaan esim. lastenkirjan väliin. Lastenkirjat minusta hyviä, kun sivut paksuja ja tukevia.
Sitten vain kuivuneet perhoset koristeeksi. Tässäpä kuvaa muutamasta valmiista perhosesta:
äitienpäivän hyydykekakussa perhonen kakun päällä (täällä). Perhoset mielestäni kivoja, koska niitä on helppo tehdä ja niistä saa näyttäviä koristeita, ihan jo muutamallakin perhosella. Eikä suklaa jähmettynyt niin nopeasti, että olisi tullut ongelmia.
Ainakin Kinuskikissalla malleja perhosista ja erittäin hyvät ohjeet. Lisäksi perhosen kuvia voit piirtää itse vapaalla kädellä tai löytää vaikkapa lasten värityskirjoista.
Kommentit