Meillä siis nyt jäävät näillä näkymin nuorimman ruokavaliosta pois mm. vehnä, kananmuna ja pähkinät. Ei siis tällä hetkellä kovin pahalta kuulosta.

Tämä kääretorttu tehty vielä ihan kääretortun perusohjeella, mutta vehnäjauhot korvattu kokonaan perunajauhoilla, jolloin kääretorttu on gluteiiniton (ja vehnätön). Päällä ja täytteenä laktoosittoman kerman ja rahkan sekoitus, sekä punaisia viinimarjoja kokonaisena.  Tässäpä kuvaa: 

 

Ja tässä vielä se kääretortun ohje:

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

1 ½ dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

 

Täyte ja koristelu: 

laktoositonta kermaa vatkattuna

laktoositonta rahkaa

punaisia viinimarjoja

 

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 astetta noin 7-9 minuuttia uunin keskiosassa.

Kumoa levy voipaperille johon on ripoteltu sokeria. Irrota paistamispaperi. Annan jäähtyä hieman.

Levitä täyte ja kääri torttu rullalle. Tarkasta, että saumakohta jää rullan alle ja koriste haluamallasi tavalla.