Pikkutytön syntymäpäivillä oli Hello Kitty kakun lisäksi söpöjä koristeltuja muffinsseja eli cupcakes. Näitä siis pöydässä kahtena peräkkäisenä päivänä, jolloin siis vieraitakin. Näitä siis sai moniallerginen pikkumieskin syödä. Alkuperäinen ohje mustikkamuffinsseille (Allergia & Astama 2/2011) siis maidoton, viljaton, munaton ja soijaton. Mustikat korvasin lasten toiveesta sopivalla suklaalla, joten nämä siis suklaamuffinsseja.  

Alkuperäinen ohje siis (Allergia & Astma 2/2011):

2 dl riisimaitoa (käytin tavallista, kun se meillä sopii)

1½ dl sokeria

2½ dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta

1½ dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl sulatettua maidotonta margariinia

1-2 dl mustikoita (käytin 100g sulatettua suklaata)

 

1. Sekoita riisimaito ja sokeri

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne, sekä sulatettu margariini maidon joukkoon.

3. Kaada mustikat joukkoon ja sekoita taikina kevyesti tasaiseksi.

4. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

 

Tässäpä vielä lisää kuvia muffinsseista:

Vaaleanpunaista 5-vuotiaalle

Ja tokihan prinsessalle kruunukin piti olla.

Ja pikkuveli pitää eläimistä, jopa sammakoista.

Ja tästä "eläintarhasta" taisivat kaikki synttärivieraat löytää