Banaanimuffinsseja olen joskus aiemminkin kokeillut, ja niitä leivoin tänään. 
Tämä ohje on Mantan kyökistä. Kypsennetyn banaanin maku jakaa mielipiteitä, itse en siitä juuri piittaa, mutta allergiselle nuorimmaiselle maistuvat. Rakenteeltaan näistä tuli kyllä ihanan pehmeitä, joten jos banaanin mausta pitää, niin kannattaa kokeilla. 



Banaanimuffinssit syntyivät siis ohjeella (hieman muutin tuota alkuperäistä):

70 g maidotonta margariinia
3/4 dl sokeria
1 pieni banaani
1½ dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
½ dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa (tai sopivaa vaaleaa mehua, käytin maitoa)

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää soseutettu banaani ja sekoita hyvin. Lisää kuivat aineet ja kaada neste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita taikina tasaiseksi. 

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia. 

Koristele halutessasi.