DSC_0061-normal.jpg

Alkuperäinen ohje Ulla Svenskin kirjassa Suomen Lasten leivontakirja 2003. 
Itse löysin tämän ohjeen paikallisesta ilmaisjakelulehdestä, jossa kirjasta oli pieni juttu ja tämän kakun ohje esimerkkinä. Tosin muokkailin vähän tuota ohjetta ja lisäsin siihen suklaarouhetta, kun sitä löytyi kotoa. 

Paholaisen kakku

5dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
3,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
2,5 dl maitoa
1 dl öljyä
50 g suklaarouhetta
 

Sekoita vehnäjauhot, suola, ruokasooda, sokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe yhteen. 
Sekoita kananmunat, mainto ja öljy keskenään toisessa kulhossa. 
Yhdistä seokset keskenään ja sekoita taikina tasaiseksi

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. 
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunnin ajan. 

Kokeile kypsyyttä coctail- tai hammastikulla, jos taikinaa tarttuu tikkuun
paista kakku vielä 10 minuuttia.