DSC_0062-normal.jpg

Tämän kakun tein silikoniseen ruusuvuokaan.

Gluteeniton, kananmunaton ja maidoton banaanikakku syntyy ohjeella: 

150g maidotonta margariinia
1,25 dl taloussokeria
1-2 tummunutta banaania soseutettuna (mieluumin kaksi)
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
0,5 dl kuumaa vettä


Sekoita pehmeä margariini ja sokeri puuhaarukalla keskenään. Soseuta banaani haarukalla ja lisää se margariinin ja sokerin seokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää veden kanssa vuorotellen sekoittaen taikinaan. Voitele vuoka halk. 20 cm ja kaada taikina siihen. Tasoita pinta ja paista kakku 175 asteessa 30-40 minuuttia tai niin kauan kunnes tikkuun ei jää kypsyyttä kokeillessa taikinaa. Anna kakun levätä hetki vuoassa ennen kumoamista.