Tämä valkosuklainen glögikakku oli jälkiruokana joululounaalla. 

DSC_0425-normal.jpg

Tämä syntyy ohjeella: 

pohja: 
180 g piparkakkuja murskattuna (käytin gluteenittomia)
70 g sulatettua margariinia tai voita 

Täyte: 

3 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa 
100 g valkosuklaata
200 g maitorahkaa
2 rkl vaniljasokeria
½ dl vettä
100g puolukoita

Kiille 

3 dl tummaa glögiä 
3 liivatetta

Koristeeksi halutessasi 
valkosuklaata ja kanelitankoja

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (halkasija noin 20 cm). 
Murskaa piparkakut muruiksi kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata margariini ja sekoita se piparimurujen joukkoon. 
Painele piparimuruseos irtopohjavuo´an pohjalle. 

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka ja vaniljasokeri. Paloittele suklaa mikron kestävään astiaan ja sulata miedolla teholla välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula  kerma-rahka seokseen varovasti sekoittaen. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada liivateseos varovasti  täytteeseen kokoajan varovasti sekoittaen. Lisää jäiset puolukat ja kääntele ne lusikalla tai nuolijalla täytteen sekaan. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutaman tunnin ajan. 

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna ½ dl glögiä kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Lisää kuuma glögiseos lopun glögin joukkoon ja kaada täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.