Lapsiperheessähän leipää kuluu,  mutta aina ei jaksa pelkän leivän takia kauppaan lähteä. Joten leivoimme taas lastenkanssa itse leipää. Eilen siis oli  keittoruuan kanssa tuoretta leipää. Tai itseasiassa keiton kanssa oli samasta taikinasta tehtyjä sämpylöitä muutama, kun ei olis kerennyt leivät paistua pöytään. Muuta hyvältä maistuivat. NAM! Ja leivät olivat sitten päivällispöytään leikattuna. Ja lähtipä yksi päivänpiristykseksi naapuriinkin Silmänisku.

Nämä leipäveljekset syntyvät seuraavalla ohjeella:

1 L vettä

3 tl suolaa

2-3 tl hienonnettua fenkolia (tai anista, jos et tykkää fenkolista)

½ dl siirappia

2 pussia leivontahiivaa tai 50g tuoretta hiivaa

6dl vehnäjauhoja

1-2 dl vehnänleseitä

11-13 dl hiivaleipäjauhoja

tai noin 2,2 L sämpyläjauhoja

1. Sekoita kädenlämpöisen veden joukkoon suola, hienonnettu fenkoli ja siirappi.

2. Lisää vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu kuivahiiva.

3. Lisää taikinaan vehnänleseet ja hiivaleipäjauhot tai käytä vaihtoehtoisesti koko jauhomäärä sämpyläjauhoja.

4. Alusta taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi ja anna sen kohota. (Itse jätin taas kohoamaan ulkoilun ajaksi n 60 min.)

5. Leivo taikinasta neljä pitkänomaista uunipannun mittaista leipää.

6. Leikkaa terävällä veitsellä vinot viillot leipien mintaa.

7. Laita leivät kohoamaan reunalliselle uunipellille, kaikki leivät mahtuvat samalle pellille. Anna kohota hyvin peitettyinä.

8. Paista leivät 200 asteessa 35-40 minuuttia.