Tässäpä yksi suosikeistani. Onnistuu aina ja on todella hyvää. Ja tähän yleensä upotan kaikki jogurtin loput kaapista Hymy. Ja kevyttäkin, jos käyttää rasvatonta maitorahkaa ja jogurttia. Tällä kertaa en kuitenkaan käyttänyt keksinmuruista valmistettua pohjaa, vaan aikaisemmassa Snikkers-piirakassa käyttämääni pohjaa.

Tämä siis syntyy seuraavalla ohjeella:

Pohja:

3dl murustettuja graham keksejä

3 rkl sulatettua voita tai margariinia

 Kakku:

4 liivatelehteä tai 1 rkl liivatejauhetta

yhden appelsiinin ja yhden sitruunan mehu

3 tuoretta tai säilykepersikkaa

½ dl fariinisokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 dl vaniljajogurttia (tälläkertaa käytin rasvatonta hedelmäjogurttia, jota kaapista löytyi.)

2 dl maitorahkaa

 

1. Murupohja: sekoita kulhossa yhteen keksinmurut ja voisula. Painele seos irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle.

2. Liota liivatteet kylmässä vedessä.

3. Kuori ja viipaloi persikat. Laita persikat , fariinisokeri ja sitruunamehu kattilaan. Hauduta seosta, kunnes persikat pehmenevät. Mausta vaniljasokerilla. Laita puolet persikkaviipaleista sivuun.

4. Kiehauta appelsiinimehu kattilassa ja sulata liivatteet mehussa.

5. Soseuta loput persikat sauvasekoittimella tai yleiskoneella. Lisää joukkoon josurtti, maitorahka ja liivateseos. Sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä persikkaviipaleet kakkupohjalle. Kaada täyte päälle ja laita hyytymään kylmään vähintään kolmeksi tunniksi.

Itse jätin vielä muutaman persikkaviipaleen talteen, enkä soseuttanut ihan kaikkia, koristelin kakun pinnan niillä.