Marenkeja tehdessä jäi keltuaiset yli ja niitäpä upottelin sitten Wilhelmiinoihin. Ulkonäkö ei mikään kaikista kaunein, mutta maku on ihana.

Nämä siis syntyvät seuraavalla ohjeella:

200g margariinia tai voita

2,5 dl sokeria

1 keltuainen

2 tl vaniljasokeria

2tl leivinsoodaa

2 rkl siirappia

4,5-5 dl vehnäjauhoja

 

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi

2. Lisää keltuainen ja siirappi ja vaniljasokeri vatkaten

3. Lisää jauhot, joihin on lisätty sooda ja sekoita taikina tasaiseksi.

4. Tee 8 pellin pituista pötköä, 4 per pelti, noin sormenlevyisiä.

5. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes ovat kauniin ruskeita ja leikkaa kuumana vinottain.

Huom! Pötköt leviävät uunissa joten, jätä reilu väli pötköjen väliin.