Marjat on tosiaan kulutettava pakkasesta ennen kesän tuloa. Nyt hukutin marjoja ja raparperia piirakkaan. Tein sekä mansikka-rahkapiirakkaa ja raparperi-rahkapiirakkaa. Tässäpä mansikka-rahkapiirakkaa:1240462715_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

tämä syntyi oikeastaan erittäin helpolla persikkapiirakan ohjeella, johon vaihdoin persikan tilalle joko mansikan tai raparperin. Tässäpä ohjetta:

pohja:

75g margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

2½ dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

 

täyte:

1 purkki maitorahkaa

1 kevytviili

1 kananmuna

sokeria ja vaniljasokeria

persikkaa viipaleina

 

1. vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää kananmuna, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu ja sekoita taikina tasaiseksi.

3. taputtele piirakka vuokaan ja reunoille tasaiseksi.

4. valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan. Asettele persikat pinnalle.

5. paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Tässäpä kuvaa vielä raparperi-rahkapiirakasta:

1240463239_img-d41d8cd98f00b204e9800998e