Marjat on tosiaan kulutettava pakkasesta ennen kesän tuloa. Nyt hukutin marjoja ja raparperia piirakkaan. Tein sekä mansikka-rahkapiirakkaa ja raparperi-rahkapiirakkaa. Tässäpä mansikka-rahkapiirakkaa:
tämä syntyi oikeastaan erittäin helpolla persikkapiirakan ohjeella, johon vaihdoin persikan tilalle joko mansikan tai raparperin. Tässäpä ohjetta:
pohja:
75g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
täyte:
1 purkki maitorahkaa
1 kevytviili
1 kananmuna
sokeria ja vaniljasokeria
persikkaa viipaleina
1. vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kananmuna, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. taputtele piirakka vuokaan ja reunoille tasaiseksi.
4. valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan. Asettele persikat pinnalle.
5. paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.
Tässäpä kuvaa vielä raparperi-rahkapiirakasta:
Kommentit