Pullille olisi oikeastaan pitänyt tehdä ihan oma kategoriansa, sillä niin usein niitä tulee tehtyä. En kuitenkaan enää sitä tee, vaan nämä menevät edelleen makeisiin leivonnaisiin.

1242641487_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nämä pullat voit tehdä joko valmiista pullataikinalevyistä tai ihan itse tehdystä pullataikinasta. Nämä tehty itse pullataikinasta, vaikka ohje alunperin valmistaikinalevyille. Tässäpä ohjetta:

Helpot raparperi-mansikkapullat (16 kpl) (ohje Hyvä Terveys lehden kalenterista 2009)

1 pkt pullataikinalevyjä (8 levyä/pkt)

n. 3 dl raparperi-mansikkahilloa

 

Raparperi-Mansikkahillo

300g raparperia

300g mansikoita

5dl hillosokeria

 

pinnalle

kananmunaa voiteluun

mantelilastuja , raesokeria

1. Valmista ensin hillo. Puhdista ja pilko raparperit ja mansikat, lisää hillosokeri. Anna kiehua hiljakseen kannen alla, jotta ainekset mehustuvat. Poista kansi ja keitä vielä noin 10 minuuttia. Annan hillon jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Annoksesta tulee noin 6 dl hilloa.

2. Leikkaa hieman sulaneet taikinalevyt kahtia. Nosta taikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi. Anna pullaneliöiden kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettyinä kaksinkertaisiksi.

3. paina jokaisen kohonneen pullaneliön keskustaan syvennys jauhoihin kastetulla juomalasilla tai sormin. Voitele pullien reunat kananmunalla. Laita syvennykseen raparperihilloa. Ripottele reunoille halutessasi mantelilastuja ja raesokeria.

4. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi ja herkuttele.