Meillä lapset kipeänä ja mikään ei oikein maistu. Ja mitään ei juurikaan pääse laittamaan rauhassa, joten samalla kun nuorimmaiselle soseet kiehumaan, niin kinkku-kasvispiirakka uuniin omaa ja miehen iltapalaa ajatellen.

1241620050_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

pohjan ohje sama kuin täällä, mutta kaikki jauhot ihan vaan vehnäjauhoja, kun grahamjauhot päässeet loppumaan.

Täytteenä tälläkertaa:

2 isoa sipulia

2 porkkanaa

1 punainen paprika

n. 10 kpl kirsikkatomaatteja

1dl Flora ruoka 4 % kasvirasvasekoitetta

1dl juustoraastetta (tais olla joku kevytjuusto)

1 kananmuna

50g savukinkkua

mustapippuria, suolaa ja oreganoa

 

1. kuori ja silppua sipulit, kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pese ja poista paprikasta siemenet, sekä pilko paprika. Pese tomaatit ja leikkaa neljään osaan. Sekä raasta juusto.

2. Kuulota kasviksia pannulla öljyssä noin 10 minuuttia.

5. Sekoita kasvisten joukkoon juustoraaste, muna, Floran ruoka kasvirasvasekoite, kinkku ja mausteet.

6. Levitä pohjataikina jauhotetun käden avulla piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

7. Levitä täyte tasaisesti piirakkapohjalle.

8. Paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.