Sunnuntaina iski laiskuus ja kahvipöydästä löytyi hyydykekakku, jota en jaksanut oikeastaan edes kunnolla koristella. Pinnalla suklaata roiskittu sinne tänne ja perhonen. Tässäpä kuvaa: 1242055993_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä syntyi siis ohjeella:

MINTTUSUKLAA-RAHKAKAKKU (12 annosta)

Pohja:

350g minttusuklaadomino keksejä (siis paketillinen)

50g kevytlevitettä

 

Täyte:

5 liivatelehteä

10 pätkis -minisuklaapatukkaa (taisinpa laittaa 15)

250g maitorahkaa

2½ dl vaahtoutuvaa vaniliinikastiketta (käytin Flora vaniljaa)

1 dl kuumaa kahvia

Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sulata kevytlevite ja sekoita se keksinmurujen joukkoon. Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos leivinpaperin päälle vuokaan.

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Hienonna sillä aikaa pätkikset monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Vatkaa vaniliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon suklaamurut ja rahka.

Puserra liivatelehdita vesi pois ja liuota ne kuumaan kahviin. Lisää liivateseos ohuena nauhana muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte murupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota vuoan reunat ja nosta kakku paperin avulla tarjolle. Sulata suklaata ja pursota siitä koristeita leivinpaperin päälle ja anna niiden jähmettyä. Koristele kakku.

Ohje muunneltu Seuran Minttusuklaa-Juustokakusta. Kun sulatejuustoa ei kaapista sattunut löytymään. Mutta hyvää oli näinkin Hymy. Tässäpä vielä sivukuvaa:

1242056756_img-d41d8cd98f00b204e9800998e