Tässäpä yksi lempiohjeistani. Tätä tulee tehtyä keväällä kun raparperit alkavat kasvaa ja silloin kun pitää edellisvuotiset raparperit saada käytettyä pois pakastimesta. Mielestäni raparperin kirpeys sopii erittäin hyvin toscakuorrutuksen kanssa.
Tässäpä sitten ohjetta (ohjeesta tulee pellillinen):
4 kananmunaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua margariinia tai voita
1 dl maitoa
raparperia (5-7 vartta)
Munat ja sokeri vatkataan vaaleaksi vaahdoksi, kuivat aineet, maito ja margariini lisätään sekaan ja taikina sekoitetaan tasaiseksi. Levitä taikina pellille ja päälle raparperinpaloja niin, että taikina peittyy. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tee paiston aikana toscakuorrutus.
100g margariinia
½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
½ dl maitoa
100g mantelilastuja tai mantelirouhetta
Mittaa kattilaan margariini, sokeri, maito ja vehnäjauhot. Anna ainesten kiehahtaa kattilassa, koko ajan sekoittaen. Lisää mantelilastut. Levitä tosca piirakan päälle ja paista uunissa vielä 10-12 minuuttia.
Tässäpä vielä kuvaa piirakasta leikattuna:
Kommentit