Vaikka päivittämään ei ole kerennyt, niin silti jotain on leivottukin. Tässäpä Dallas-pullia (ohje löytyy täältä)

1245583260_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

ja sitten vielä ihan tavan korvapuusteja, sekä pullaa voi-omenamarmeladi täytteellä

1245583421_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja pullataikinan voi tehdä vaikkapa tällä ohjeella:

HYVÄN PULLAN PERUSOHJE (Kirjassa leivotaan hyvää yhdessä)

5dl maitoa

2tl suolaa

2 dl taloussokeria

1 rkl hienonnettua kardemummaa

12-14 dl vehnäjauhoja

2 pussia leivontahiivaa tai 50g tuoretta hiivaa

200g margariini

voiteluun: kananmunaa tai keltuaista

pinnalle: raesokeria

1. Käytä pullataikinaan huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Kylmät aineet hidastavat kohoamista.

2. Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon suola, sokeri ja kardemumma.

3. Lisää 8dl vehnäjauhoja, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vatkaa muutama minuutti, silloin taikinaan saadaan hyvä sitko.

4. Lisää jaukkoon jauhoja (jätä 1-2 dl) koko ajan alustaen.

5. Lisää viimeiseksi pehmeä margariini ja jatka alustamista, kunnes se on hyvin sekoittunut taikinaan. Lisää tarvittaessa loput jauhot. Pikkupullataikina saa olla pehmeämpää kuin pitkotaikina. Peitä taikinakulho muovikelmulla (itse käytän ihan leivontaliinaa)

6. Annan taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä vesihauteessa tai lieden lämmössä

7. Leivo taikinasta haluamiasi pulliaja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Laita pikkupullat ja pitkot eri pellille, koska niiden paistoaika ja lämpö on erilainen.

8. peitä leivonnaiset ja laita lämpimään paikkaan kohoamaan, esimerkiksi lämpimällä vedellä täytetyn astianpesualtaan päälle.

9. Leivonnaiset ovat sopivasti kohonneet, kun ne ovat kooltaan noin kaksinkertaisia.

10. Voitele pullat munalla, jos haluat pulliin erityisen kauniin paistovärin voitele pullat pelkällä keltuaisella.

11. Ripottele pinnalle koristeeksi raesokeria, taloussokeria, mantelilastuja tai mantelirouhetta.