Tämän hyydykekakun tein jo touko-keäkuun vaihteessa kahvipöytään miehen syntymäpäivän kunniaksi. Tässä päällä valkosuklaa koristelut ja sivuilla tummasuklaa kiehkurat. Kakku oli todella hyvää ja raikasta. Tässäpä kuvaa:

1246802922_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

tämä syntyi ohjeella:

200g diggestive keksejä murusina

50-75g margariinia

 

täyte:

2dl kuohukermaa vatkattuna

2,5dl flora vispiä vatkattuna

350g raparperiä (5-7 vartta)

3dl vettä

n. 100g valkosuklaata (käytin pandan levyn n. 130g)

7-8 liivatetta

 

kiille:

raparperin keitinliemi

vihreä elintarvikeväri (tai sininen ja keltainen)

3 liivatetta

 

Murskaa keksi tehosekoittimessa tai yleiskoneessa. Sulata margariini ja kaada se keksinmurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada irtopohjavuokaan ja levitä tasaiseksi. Halutessasi voit vuorata irtopohjavuokan leivinpaperilla.

Kuori ja paloittele raparperit ja laita veden ja sokerin kanssa kattilaan (3dl vettä ja 1 dl sokeria). Keitä raparperit pehmeäksi. Siivilöi liemi ja raparperit erilleen. Älä heitä kumpaakaan pois.

Laita 7-8 liivatetta (tai vastaava määrä liivatejauhetta) likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja flora vispi vaahdoksi lopun sokerin kanssa, lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa ja keitetyt raparperit, sekoita seos tasaiseksi. Kiehauta tippa raparperilientä ja sulata siihen liivatteet. Lisää kermaseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.

Kun täyte on hyytynyt, laita kolme liivatetta (tai vastaava määrä liivatejauhetta) likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna pieni määrä raparerin keitinlientä ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos raparperiliemen joukkoon, johon on sekoitettu elintarvikeväriä. Kaada seos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä ja kun kakku on hyytynyt, niin koristele haluamallasi tavalla.