Ewelynin blogista löysin jo keväällä kakkupohjan ohjeen, joka syntyi alle 15 minuutissa. Tämähän päätyi ilman muuta kokeilulistalle. Tässäpä tulos iltakahville, koko kakku siis alle puolen tunnin!

1249310663_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täytekakkupohja (ohje siis Ewelynin - kiitos -)

2 kananmunaa

1.5dl sokeria

2.5dl vehnäjauhoa

0.5dl perunajauhoa

1.5tl leivinjauhetta

30g voita

1dl vettä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Voi ja vesi kuumennetaan kannussa mikrossa n.15sek. ja lisätään taikinaan.

Taikina kaadetaan MicroPlus kannuun (itse tein ihan muussa mikron kestävässä astiassa) ja kypsennetään 4 min. puolella teholla ilman kantta. Käännä kannua puoli kierrosta, jos mikrossa ei ole pyörivää austaa, ja kypsennä vielä 2.5 min täydellä teholla. Kannua ei tarvitse voidella/korppujauhottaa.

Kostutus tällä kertaa spritella ja täytteenä valkosuklaa kermaa ja         tuoreita mustikoita. Pursotukset hyla kermaa ja pikku kukkanen lehtineen marsipaania.