Ewelynin blogista löysin jo keväällä kakkupohjan ohjeen, joka syntyi alle 15 minuutissa. Tämähän päätyi ilman muuta kokeilulistalle. Tässäpä tulos iltakahville, koko kakku siis alle puolen tunnin!
Täytekakkupohja (ohje siis Ewelynin - kiitos -)
2 kananmunaa
1.5dl sokeria
2.5dl vehnäjauhoa
0.5dl perunajauhoa
1.5tl leivinjauhetta
30g voita
1dl vettä
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Voi ja vesi kuumennetaan kannussa mikrossa n.15sek. ja lisätään taikinaan.
Taikina kaadetaan MicroPlus kannuun (itse tein ihan muussa mikron kestävässä astiassa) ja kypsennetään 4 min. puolella teholla ilman kantta. Käännä kannua puoli kierrosta, jos mikrossa ei ole pyörivää austaa, ja kypsennä vielä 2.5 min täydellä teholla. Kannua ei tarvitse voidella/korppujauhottaa.
Kostutus tällä kertaa spritella ja täytteenä valkosuklaa kermaa ja tuoreita mustikoita. Pursotukset hyla kermaa ja pikku kukkanen lehtineen marsipaania.
Kommentit