Tässäpä kuvassa osa kinkku- ja kasviskiekoista, jotka lähtivät miehen mukaan perjantaina.  Taikina tälläkertaa ihan kaupan valmista, isoja lehtitaikinalevyjä.

Täytteenä kinkkukiekoissa maustamatonta tuorejuustoa, kinkkusuikaleilta, emmental-juustoraastetta ja mustapippuria suoraan myllystä.

Kasviskierteissä täytteenä ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa, paprikaa ja sipulia kuutioiksi pilkottuna, emmental-juustoraastetta ja mustapippuria, oreganoa ja kirveliä. Paistettu uunissa keskitasolla n.200-225 asteessa 15-20 minuuttia.

Lisäksi miehen mukaan lähti jauhelihapasteijoita, joistapa kuvaa tässä:

Nämä syntyivät ohjeella:

Ota taikinalevyt sulamaan pakkasesta. Keitä riisi. Silppua sipuli. Kuulota sipuli pannulla ja ruskista jauheliha. Sekoita joukkoon puristettu valkosipulin kynsi/ kynnet, mausteet (suolaa, musta- ja valkopippuria myllystä) ja raaka kananmuna sitomaan täytettä.

Leikkaa taikinalevytä neliöitä ja nosta päälle nokare täytettä. Nipistä reunat yhteen, viimeistele halutessasi reunat haarukalla.  Voitele pasteijat munalla ja paista 200-225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. 

Näihin säästin hieman taikinaa ja otin siitä muotilla kuvioita, jotka painoin pintaan ennen paistoa ja voitelin koriteetkin kananmunalla.