Tässäpä kahden suklaan hyytelökakku, joka oli pöydässä tupperware -kutsuilla, jotka tietysti piti pitää, kun eräs ystäväni ryhtyi esittelijäksi. Tähän kakkuun idea tuli tuosta aiemmasta ranskan kielisestä kirjasta, jonka sain syntymäpäivälahjaksi sisareltani.  Tässäpä kuvaa kakusta:

Kakussa siis muropohja (alkuperäisohjeessa olisi ollut ihan kakkupohja):

200g diggestive keksejä murustettuna

75-100g sulattua margariinia.

 

tummasuklaa hyydyke:

2,5 dl Flora vispiä

250g maitorahkaa

130g tummaa suklaata

1 tl vaniljasokeria

ripaus hienoa sokeria

2 liivatetta

 

vaalea suklaa hyytelö:

2,5 dl Flora vispiä

250g maitorahkaa

130g valkoista suklaata

1tl vaniljasokeria

2 liivatetta

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa Flora vispi tai kerma vaaahdoksi ja lisää sokeri, vaniljasokeri ja maitorahka vaahdotetun kerman joukkoon. Lisää suklaa varovasti sekoittaen vaahtotäytteen joukkoon. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja lisää täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä muutama tunti, ennen kuin laitat toisen suklaan vaahdon edellisen päälle.

Kakun päällä olivat koristeena ainoastaan suklaiset pitsirullat. Tässäpä koristeet lähemmin.