Pipareita on leivottu ja nyt on jo kolmas kerta ennen joulua. Aikaisemmista en kuvia muistanut ottaa. Nyt kuitenkin tehtiin kananmunattomia pipareita ja piparikransseja. Tässäpä kuvia:

Tähtikranssi

sydänkranssi

Ja sitten vielä muutama isompi pipari:

ja vielä toinen

Ja sitten vielä iso kasa koristelemattomia pipareita.

Kananmunattomien piparien taikina syntyy helposti ohjeella:

1½ dl kuohukermaa

1½ dl tummaa siirappia

2 dl sokeria

2½ tl ruokasoodaa

1 tl kanelia

1 rkl inkivääriä

1 tl maustepippuria

2 tl pomeranssinkuorta

500g vehnäjauhoja

200g sulatettua margariinia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kaikki ainekset taikinaan ja vaivaa taikina hyvin tasaiseksi. Laita jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Kauli taikina ja ota kaulitusta taikinasta muotilla pipareita. Voitele piparit vedellä ja paista tasalämmöllä 225 asteessa noin 5-6 minuuttia.