Pipareita on leivottu ja nyt on jo kolmas kerta ennen joulua. Aikaisemmista en kuvia muistanut ottaa. Nyt kuitenkin tehtiin kananmunattomia pipareita ja piparikransseja. Tässäpä kuvia:
Tähtikranssi
sydänkranssi
Ja sitten vielä muutama isompi pipari:
ja vielä toinen
Ja sitten vielä iso kasa koristelemattomia pipareita.
Kananmunattomien piparien taikina syntyy helposti ohjeella:
1½ dl kuohukermaa
1½ dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
2½ tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 rkl inkivääriä
1 tl maustepippuria
2 tl pomeranssinkuorta
500g vehnäjauhoja
200g sulatettua margariinia
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kaikki ainekset taikinaan ja vaivaa taikina hyvin tasaiseksi. Laita jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Kauli taikina ja ota kaulitusta taikinasta muotilla pipareita. Voitele piparit vedellä ja paista tasalämmöllä 225 asteessa noin 5-6 minuuttia.
Kommentit