Tästä kääretortustakin taitaa olla jo toista viikoa. Pitihän sitä päästä kokeilemaan kaupan valmista lime-valkosuklaarahkaa. Ihan peruskääretortun täytteeksi sitä käytin. Itse en ihan kamalasti tykännyt tuosta rahkasta. Mutta tässäpä kuvaa:

Kääretorttu syntyi siis ohjeella:

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

 

täytteenä: Lime-valkosuklaa rahkaa

 

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla

2. Mittaa jauhot ja leivinjauhe pieneen astiaan

3. Riko kananmunat yksitellen toiseen kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaaleaksi vaahdoksi.

4. Lisää jauhoseos varovasti siivilän läpi ja kääntele taikinaa samalla kaapimella, että jauhot sekoittuvat.

5. Levitä taikina pellille ja paista uunin keskiosassa 7-9 minuuttia.

6. Kumoa levy voipaperille, johon on ripoteltu korppujauhoja tai leseitä

7. Irrota paistamispaperi

8. Levitä täyte ja kääri torttu. Tarkasta, että sauma jää käärön alle.