Alkukesän herkkuja on raparperi ja nyt se on parhaimmillaan. Tämän näköinen raparperipiirakka lähti eilen mukaan, kun menimme iltakahville kylään.

Ja ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa, joka maistuu vaikkapa kahvin vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Piirakan voi tehdä myös ilman kananmunaa. Ohjetta tässä:

Raparperipiirakka (pellillinen)

3 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
200 g margariinia
 
1 purkillinen viiliä 200g
2tl soodaa
(kananmuna)
 
n. 20 pientä raparperin vartta tai
6-8 isoa
 
Pese ja kuori raparperit. Pilko raparperit pieniksi palasiksi.
Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon.
Sulata margariini ja sekoita se jauhojen ja sokerin sekaan. Sekoita murumaiseksi.
Ota lasillinen muruja erilleen.
Sekoita joukkoon viili, johon on sekoitettu sooda.
Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä pellille leivinpaperin päälle.
Levitä raparperin palaset taikinan pinnalle ja ripottele erilleen otetut muruset pinnalle.
Paista 225 asteessa tasalämmöllä uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.