Hyydykekakku, jossa raparperin kirpeys yhdistyy vaniljavaahdon pehmeään makuun. Pursotukset hyla kermaa ja perhoset tummaa suklaata. Tällainen kakku siis koristi kahvipöytää juhannuksen alkajaisiksi.

P1040882-normal.jpg

pohja valmista murotaikinaa tai omatekoinen esim.

3dl vehnäjauhoja

3tl sokeria

ripaus suolaa

n.100g margariinia

2 rkl vettä

sekoita kulhossa jauhot, sokeri ja suola. Paloittele joukkoon huoneen lämpöinen margariini ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Voitele vuoan reuna siihen saakka, johon taikina yltää.

raparperitäyte:

n 6-10 isoa raparperin vartta

2 rkl perunajauhoja

n. 125g voita tai margariinia

1½ dl sokeria

Pese, kuori ja paloittele raparperit. Sekoita joukkoon perunajauho ja kaada pohjan päälle vuokaan.

Mittaa voi ja sokeri kattilaan ja keitä niin, että seos muuttuu karamellimaiseksi. Kaada seos raparperien päälle kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia. (huom! vuokasta saattaa valua nestettä, joten vuoan alle kannattaa laittaa foliota tai leivinpaperia) Jäähdytä kakku, ennen vaniljatäytteen laittamista.

vaniljatäyte:

250 ml vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2-3 tl vaniljasokeria

250g maitorahkaa

100g appelsiinituorejuustoa

4 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää vaniljasokeri, maitorahka ja appelsiinituorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatelehdet joukkoon. Sekoita liivate ohuena nauhana hitaasti vatkaten vaniljatäytteeseen. Kaada täyte vuokaan jäähtyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli ja koristele mieleiseksi.

Oikein hyvää Juhannusta Kaikille!