Meillä siis nyt jäävät näillä näkymin nuorimman ruokavaliosta pois mm. vehnä, kananmuna ja pähkinät. Ei siis tällä hetkellä kovin pahalta kuulosta.
Tämä kääretorttu tehty vielä ihan kääretortun perusohjeella, mutta vehnäjauhot korvattu kokonaan perunajauhoilla, jolloin kääretorttu on gluteiiniton (ja vehnätön). Päällä ja täytteenä laktoosittoman kerman ja rahkan sekoitus, sekä punaisia viinimarjoja kokonaisena. Tässäpä kuvaa:
Ja tässä vielä se kääretortun ohje:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Täyte ja koristelu:
laktoositonta kermaa vatkattuna
laktoositonta rahkaa
punaisia viinimarjoja
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 astetta noin 7-9 minuuttia uunin keskiosassa.
Kumoa levy voipaperille johon on ripoteltu sokeria. Irrota paistamispaperi. Annan jäähtyä hieman.
Levitä täyte ja kääri torttu rullalle. Tarkasta, että saumakohta jää rullan alle ja koriste haluamallasi tavalla.
Kommentit