Nyt siis vuorossa luontaisesti gluteenittomien, kananmunattomien porkkanamuffinssien kokeilu. Nämä olivat hyviä ja meheviä, eivät lainkaan kuivia. Lisäksi maistuivat kahdelle vanhemmallekkin lapselle. Kuvaa tässä ja ohjetta:

Nämä syntyivät siis ohjeella (ohjeesta syntyi n. 16 muffinssia):

1 kahvikupillinen ruskeaa sokeria

1/4 kupillinen sopivaa kasvisöljyä

1 tl vaniljasokeria

2 kahvikupillista tummia tai vaaleita riisijauhoja (käytin molempia puolet ja puolet)

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl kanelia

1 tl raastettua inkivääriä

2 porkkanaa raastettuna

3/4 kahvikupillista rusinoita

1 purkki ananasmurskaa

 

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita keskenään sokeri, öljy ja vaniljasokeri. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sooda. Lisää hienoksi raastetut porkkanat, rusinat ja ananasmurska. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina lusikalla muffinssivuokiin ja paista noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Jäähdytä, koristele halutessasi ja tarjoile.

Ohje muokattuna tästä kirjasta:

Kiitos Outi, tälle on käyttöä!