Tänään leivottiin pullaa, joka sopii siis myös meidän nuorimmaiselle.

 Nämä syntyivät ohjeella:

2½ dl maitoa

25g hiivaa

½ tl suolaa

1 tl kardemummaa

3/4 dl sokeria

n. 7½ dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta

½ dl sulatettua margariinia

Täyte:

25 g margariinia (käytin maidollista)

rusinoita

kuivatun aprikoosin palasia

ruskeaa sokeria

hienoa sokeria

Liota hiiva veteen, lisää suola, sokeri ja kardemumma.Lisää jauhoja vähitellen taikinaan hyvin sekoittaen. Lisää vielä sulatettu margariini ja vaivaa vielä hetki. Muotoile taikina suorakaiteeksi.

Levitä pehmennetty margariini taikinalevylle ja ripottele muut täyteainekset levyn päälle tasaisesti. Kääri taikina tämän jälkeen rullalle varovasti. Leikkaa rullasta palasia ja asettele ne yksitellen öljyttyihin viinerivuokiin. (Tässä käytin itse paperisia muffinssivuokia). Kohota pullia vuoissa noin 20-30 minuuttia. Voitele halutessasi vesi/siirappi seoksella ja paista uunissa 200 asteessa 15-18 minuuttia.

Nauti jäähtyneinä heti paistamisen jälkeen ja pakasta loput, etteivät kuivu.

Tästä ohjeesta saa myös maidottoman korvaamalla maidon vedellä tai omenamehulla ja käyttämällä maidotonta margariinia.