Keikauskakkun alkuperäinen ohje löytyi Pirkanmaan allergian  Internet-sivustolta. Tämä tehty siis vielä maidottomana, kun leikkimässä kävi pieni tyttö, jolla tällähetkellä siis maidoton ruokavalio. Kuvaa, joka keretty nappaamaan vasta siinä vaiheessa kun 1/4 piirakasta jäljellä:

tämä syntyi siis ohjeella:

2 omenaa (tai muuta hedelmää, jos omena ei sovi)

3 rkl maidotonta margariinia

3 rkl fariinisokeria

taikina:

100g maidotonta margariinia

½ dl tummaa sokeria

½ dl fariinisokeria

1 dl piltti omenasosetta (tai muuta soveltuvaa hedelmäsosetta)

1 dl perunajauhoja

1½ dl riisijauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ dl kiehuvaa vettä

Laita vuoan pohjalle leivinpaperi. (Käytin halkaisijaltaan noin 24 cm pyöreää piirakkavuokaa) Voitele vuoan reunat maidottomalla margariinilla ja jauhota  riisijauhoilla.

Levitä leivinpaperin päälle sulatettu rasva (3 rkl) ja fariinisokeri, sekä hedelmänpalat.

Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää hedelmäsose, kuivat ainekset ja kiehuva vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan hedelmäpalojen päälle.  

Paista uunissa 180 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Jäähdytä hieman, kumoa kakku varovasti ja poista leivinpaperi.