kuvaa ja ohjetta tässä:
pohja:
200g margariinia
2 dl sokeria
3 rkl soijajauhoa + ½ dl maitoa
n. 4 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
100 g tummaa gluteenitonta tummaa suklaata / käytin minttusuklaata (Dammenberg True Love Mint, joka gluteeniton, pähkinätön, kananmunaton ja laktoositon)
kuorrutteeseen
300g valkosuklaata (sopivaa)
n. ½ dl maitoa
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita maidon joukkoon soijajauho ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää seos margariini-sokeri vaahtoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitoa.
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää suklaaseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen taikinan joukkoon.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle levyksi (noin 25 x 25 cm alueelle)
Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja.
Paloittele valkosuklaa pieneen kulhoon ja sulaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa, mutta älä anna kiehua. Sekoita maito suklaasulan joukkoon hyvin pienissä erissä. Kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä. Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa sitten sopiviksi palasiksi.
Kommentit