Taivalliset munkit syntyivät hieman löysäksi jätetystä pullataikinasta paistamalla ne rypsiöljyssä. Kuvaa tässä:

ja munkit allergiselle  (kananmunaton, gluteeniton) syntyivät ohjeella:

25 g hiivaa (tai pussillinen kuivahiivaa)

n. 2,5 dl maitoa, vettä tai soijamaitoa

½ rkl psylliumia

3 rkl ruokaöljyä

½ dl sokeria

ripaus suolaa

n. 3 dl riisijauhoja

paistamiseen: sopivaa öljyä (itse käytin rypsiöljyä)

Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä maito tai vesi ja kaada hiivan päälle. Lisää psyllium ja anna turvota noin 5-10 min. Lisää sokeri, suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin, mielellään monitoimikoneella. Muotoile pyöreitä munkkeja ja kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Paista öljyssä kullanruskeiksi, valuta talouspaperin päällä, sokeroi ja nauti.

Tämän ohjeen myötä toivottelen:  

Hauskaa ja maukasta vappua kaikille täällä vieraileville!