Mansikkamuffinsseja piti tehdä myös gluteenittomana ja munattomana, jotta nuorimmainen lapsistakin saisi oman osansa. Tässäpä kuvaa: 

Nämä siis syntyivät ohjeella: 

 

n. 200g mansikoita

noin 125g mansikkahilloa (tai lasten mansikkasosettta esim. PILTTI)

1 dl vettä

1 dl sopivaa kasvisöljyä (käytin rypsiöljyä)

1 rkl vaniljasokeria

200g sokeria

165 g luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta tai riisijauhoja

1/4 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

 

Pinnalle (halutessasi): mansikkakermaa (tai soijakermaa)

3 rkl mansikkatomusokeria

(karamelli- tai pastaväriä)

tuoreita mansikoita

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Leikkaa tuoreet mansikat kuutioiksi.

 

Sekoita mansikkasose, vesi, öljy, vaniljasokeri, ja sokeri tasaiseksi.  Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne mansikka-vesi-öljy seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita tuoreet mansikkakuutiot joukkoon.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 17-20 minuuttia.

 

Lisää kerman joukkoon mansikkatomusokeri. Vatkaa mansikkakerma (tai soijakerma) vaahdoksi. Halutessasi voi värjätä kerman vaaleanpunaiseksi karamelli- tai pastavärillä.

Kiinnitä pursotuspussiin tylla ja täytä pussi mansikkakermalla. Pursota kermaa jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Tässäpä vielä kuvaa näistä kuorruttamatta: