Mansikkamuffinsseja piti tehdä myös gluteenittomana ja munattomana, jotta nuorimmainen lapsistakin saisi oman osansa. Tässäpä kuvaa:
Nämä siis syntyivät ohjeella:
n. 200g mansikoita
noin 125g mansikkahilloa (tai lasten mansikkasosettta esim. PILTTI)
1 dl vettä
1 dl sopivaa kasvisöljyä (käytin rypsiöljyä)
1 rkl vaniljasokeria
200g sokeria
165 g luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta tai riisijauhoja
1/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle (halutessasi): mansikkakermaa (tai soijakermaa)
3 rkl mansikkatomusokeria
(karamelli- tai pastaväriä)
tuoreita mansikoita
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Leikkaa tuoreet mansikat kuutioiksi.
Sekoita mansikkasose, vesi, öljy, vaniljasokeri, ja sokeri tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne mansikka-vesi-öljy seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita tuoreet mansikkakuutiot joukkoon.
Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 17-20 minuuttia.
Lisää kerman joukkoon mansikkatomusokeri. Vatkaa mansikkakerma (tai soijakerma) vaahdoksi. Halutessasi voi värjätä kerman vaaleanpunaiseksi karamelli- tai pastavärillä.
Kiinnitä pursotuspussiin tylla ja täytä pussi mansikkakermalla. Pursota kermaa jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla.
Tässäpä vielä kuvaa näistä kuorruttamatta:
Kommentit