Gluteenittomat mokkapalat lähtivät lasten harrastusseuran kilpailujen kahvioon. 


Ne syntyivät ohjeella: 

 4 kananmunaa
 3 dl taloussokeria
 4½ dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
 3 rkl kaakaojauhetta 
 2 tl leivinjauhetta
 100 g sulatettua laktoositonta margariinia
 1½ dl laktoositonta maitojuomaa

Pinnalle: 
300g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
4 rkl vahvaa kahvia
4 rkl sulatettua laktoositonta margariinia
koristerakeita (gluteeniton) tai kookoshiutaleita 

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Sulata margariini. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä sulatettu margariini ja maito vuoronperään sekoittaen sokeri-kananmunavaahtoon. 
Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. 

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään koristerakeita tai kookoshiutaleita lukuunottamatta ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Levitä kuorrute lämpimän leivoslevyn pinnalle ja ripottele koristeet päälle. 

Anna kuorrutteen jähmettyä, leikkaa piirakka annospaloiksi ja nauti.