Pikkutytön 6 -vuotis syntymäpäivien juhliminen aloitettiin hieman etuajassa. Tänään kahvipöytään löysi tällainen kakku. 


Kakku on gluteeniton, tehty kääretorttupohja perunajauhoista, josta siis kakku koottu. Gluteenittomat jauhot osaavat olla hintavia, ja jos niitä ei tarvitse, ei niitä turhaan kannata ostaakkaan. Kääretorttu syntyy hyvin perunajauhoista, ja siitä saa koottua kakunkin. 

Tämän kakun pohja syntyi siis ohjeella: 
4 munaa
1½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

1. laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla.
2. mittaa jauhot ja leivinjauhe pieneen astiaan
3. riko munat yksitellen toiseen kulhoon ja lisää sokeri
4. vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaaleaksi vaahdoksi
5. lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon siivilän läpi ja kääntele taikinaa samalla varovasti kaapimella.
6. levitä taikina pellille ja paista uunin keskitasossa noin 7-9 minuuttia
7. kumoa levy voipaperille, johon on ripoteltu taloussokeria tai gluteenittomia korppujauhoja
8. irrota paistamispaperi ja anna jäähtyä
9. leikkaa kakkupohjan osat ja kokoa kakku haluamallasi täytteellä