Eilisestä lounaasta jäi jäljelle kirjolohta. Joten käytin sen piirakkaan, josta tulikin tämänpäiväinen päivällinen salaatin kanssa. 


Pohja syntyi siis: 
100g margariinia
2½ dl jauhoja (käytin gluteenitonta jauhoseosta, vehnäjauhokin käy)
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa (tai vettä)

Täytteeseen: 
n. ½ kg kirjolohta
1 keltasipuli (purjokin käy, mutta meillä sille allergisia)
puolen sitruunan mehu
tillisilppua
valkopippuria
½-1 dl kermaa
juustoraastetta  

Sekoita pehmeän margariinin joukkoon kuivat ainekset. Lisää maito ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa. 

Silppua sipuli ja hauduta pehmeäksi pannulla. Lisää joukkoon tillisilppu ja valkopippuri. Ota pannu pois levyltä ja lisää täytteeseen lohi, puolen sitruunan mehu, kerma ja juustoraaste. Sekoita täyte tasaiseksi. 

Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan (halk. n 21 cm) ja levitä täyte tasaisesti päälle. Paista uunin keskitasossa tasalämmöllä 200 asteessa noin 30 minuuttia.