Nämä appelsiinille hieman maistuvat piparkakut ovat kananmunattomia, gluteenittomia ja maidottomia ja hyvänmakuisiakin. 


Taikinasta tulee noin 50 kpl piparkakkuja. 
Taikina valmistuu noin 30 minuutissa ja sen jälkeen jäähdytys ja jähmettyminen yön yli jääkaapissa noin 12 tuntia. 

GLUTEENITTOMAT KANANMUNATTOMAT PIPARKAKUT 

½ appelsiinin raastettu kuori 
125 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
½ tl pomeranssinkuorta
(tai 1 rkl piparkakkumaustetta)
3rkl appelsiinimehua 
1 tl soodaa
4½ - 5dl gluteenitonta jauhoseosta

1. pese appelsiini ja raasta sen oranssia kuorta. Sekoita kattilassa appelsiinin kuori, margariini, sokeri, siirappi ja mausteet. Kuumenna sekoitellen, kunnes kiehahtaa. Lisää appelsiinimehu ja anna seoksen jäähtyä. 

2. Sekoita sooda jauhoihin. Lisää jauhoja taikinaan vähitellen ja sekoita tasaiseksi, kunnes taikina on kiinteää. Peitä kulhoja nosta se jääkaappiin seuraavaan päivään. 

3. Ota sopiva pala taikinaa ja pehmitä sitä painellen jauhotetulla pöydällä. Kauli taikinasta noin 5mm paksuinen levy. Lisää pöydälle jauhoja,jos taikina tarttuu pöytään. 

4. Paina piparkakkumuotilla kuvioita taikinasta, siirrä samankokoiset kuviat samalle uunipellille,niin ne kypsyvät yhtä aikaa. 

5. paista pipareita 200 asteessa uunin keskitasolla 6-10 minuuttia, anna jäähtyä ja nauti. 

VINKKI: Sitrushedelmille allergiset voivat jättää appelsiinin pois ja korvata appelsiinimehun vahvalla kahvilla.