Nämä gluteenittomat porkkanasämpylät olivat hyvänmakuisia ja meheviä, eivät lainkaan kuivia. 
Oheesta tulee noin 10 pientä sämpylää. 



Ja ne syntyivät reseptillä: 

Porkkanasämpylät (maidoton,munaton, luontaisesti gluteeniton) noin 10 kpl.
- 3dl kuumaa vettä
- 1 dl perunasosehiutaleita
- 2 tl kuivahiivaa
- 2 dl porkkanaraastetta
- 1 rkl siirappia
- ½ tl suolaa
- 2 - 3 dl luontaisesti gluteenitonta (karkeaa) jauhoseosta
- ½ dl riisijauhoja

Sekoita kiehuvaan veteen perunahiutaleet, lisää porkkanaraaste ja  jäähdytä kädenlämpöiseksi.
Lisää jauhot (joihin on lisätty kuivahiiva) ja muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi sähkövatkaimella. Leivo öljytyin käsin sämpylöiksi ja kohota. Paista tasalämmöllä 225 astetta uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. 

Porkkanan voi halutessaan korvata kesäkurpitsalla tai bataatilla.