DSC_2208-normal.jpg

Tämä gluteeniton, kananmunaton juustokakku onkin maukas, huolimatta siitä, että se on gluteeniton. Mustikat antavat kivasti makua tähän juustokakkuun. Alkuperäinen ohje lehdessä leivotaan 2/2013, josta muokkasin sen gluteenittomaksi ja maidollliseksi. Alkuperäinen ohje siis soijatuorejuustoon ja soijajogurttiin, jotka eivät meillä tällähetkellä sovi.

Pohja: 
Semperin gluteenittomia Kolakeksejä
n. 50 g margariinia

Täyte: 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
3 rkl sitruunamehua
2 dl maustamatonta jogurttia
½ dl hienoja riisijauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ dl mustikoita

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Muskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini.
  2. Painele keksitaikina irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 20-22cm, leivinpaperin päälle. Paista pohjaa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. 
  3. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen
  4. Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi
  5. Lisää joukkoon jogurtti, riisijauho ja perunajauho. Sekoita täyte tasaiseksi. 
  6. Kun kakkupohja on jäähtynyt, voitele irtopohjavuoan reunat ja levitä mustikat  pohjan päälle.
  7. Kaada tuorejuustotäyte mustikoiden päälle ja paista uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Kun kakku on jäähtynyt laita se jääkaappiin ja anna asettua mieluiten yön yli.