Tämä gluteeniton, kananmunaton juustokakku onkin maukas, huolimatta siitä, että se on gluteeniton. Mustikat antavat kivasti makua tähän juustokakkuun. Alkuperäinen ohje lehdessä leivotaan 2/2013, josta muokkasin sen gluteenittomaksi ja maidollliseksi. Alkuperäinen ohje siis soijatuorejuustoon ja soijajogurttiin, jotka eivät meillä tällähetkellä sovi.
Pohja:
Semperin gluteenittomia Kolakeksejä
n. 50 g margariinia
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
3 rkl sitruunamehua
2 dl maustamatonta jogurttia
½ dl hienoja riisijauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ dl mustikoita
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Muskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini.
- Painele keksitaikina irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 20-22cm, leivinpaperin päälle. Paista pohjaa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
- Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen
- Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi
- Lisää joukkoon jogurtti, riisijauho ja perunajauho. Sekoita täyte tasaiseksi.
- Kun kakkupohja on jäähtynyt, voitele irtopohjavuoan reunat ja levitä mustikat pohjan päälle.
- Kaada tuorejuustotäyte mustikoiden päälle ja paista uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Kun kakku on jäähtynyt laita se jääkaappiin ja anna asettua mieluiten yön yli.
Kommentit