Meillä tuo -ton, -ton, -ton ruokavalio jatkuu edelleen lapsukaisella. Siitä  huolimatta kahvipöytää koristi rukiinen kääretorttu valkosuklaa mustikka täytteellä, kun vieraita tuli käymään. 

DSC_2309-normal.jpgDSC_2308-normal.jpg

tämä siis syntyi ohjeella: 

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte: 
200 g maustamatonta rahkaa
110 g sulatettua valkosuklaata
3 rkl sokeria
3-4 dl mustikoita

  1. Sekoita ruisjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
  3. Sekoita jauhoseos siivilöiden ja käännellen kananmuna-sokeri vaahtoon
  4. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 astetta noin 7-10 min. 
  5. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä (tee täyte tässä välissä)
  6. Tee täyte: sulata valkosuklaa ja sotke se sekä sokeri ja mustikat rahkan sekaan. Sekoita tasaiseksi. Voit halutessasi käyttää valmista valkosuklaarahkaa
  7. Levitä täyte jäähtyneen kääretortun päälle ja kääri rullalle
  8. Laita vielä jääkaappiin jäähtymään noin ½ tunniksi leivinpaperiin käärittynä ja nauti