Meillä tuo -ton, -ton, -ton ruokavalio jatkuu edelleen lapsukaisella. Siitä huolimatta kahvipöytää koristi rukiinen kääretorttu valkosuklaa mustikka täytteellä, kun vieraita tuli käymään.
tämä siis syntyi ohjeella:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Täyte:
200 g maustamatonta rahkaa
110 g sulatettua valkosuklaata
3 rkl sokeria
3-4 dl mustikoita
- Sekoita ruisjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
- Sekoita jauhoseos siivilöiden ja käännellen kananmuna-sokeri vaahtoon
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 astetta noin 7-10 min.
- Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä (tee täyte tässä välissä)
- Tee täyte: sulata valkosuklaa ja sotke se sekä sokeri ja mustikat rahkan sekaan. Sekoita tasaiseksi. Voit halutessasi käyttää valmista valkosuklaarahkaa
- Levitä täyte jäähtyneen kääretortun päälle ja kääri rullalle
- Laita vielä jääkaappiin jäähtymään noin ½ tunniksi leivinpaperiin käärittynä ja nauti
Kommentit