Tänään ajattelin kirjoittaa tänne ikävämmästä aiheesta, joka on kuitenkin mielestäni tärkeä.  Sillä valokuvaaminen liittyy kiinteästi elämääni mm. lasteni harrastusten ja  oman blogini ylläpitämisen kautta.

Vaikka olenkin jopa täyden resoluution valokuvia toimittanut pyynnöstä mm. ystäville ja tuttaville, kuvat eivät kuitenkaan luovutushetkenkään jälkeen ole ”asiakkaan” omaisuutta. ”Asiakkaalla” on lupa kuvien henkilökohtaiseen käyttöön, mikäli asiasta ei ole erikseen muuta sovittu.

Valitettavasti törmään välillä kuviini sellaisissa yhteyksissä, joista en ole tietoinen tai joihin en ole lupaa antanut. Se, että olen antanut jollekin henkilölle vapaan luvan käyttää kuvaani tai kuviani, ei automaattisesti tarkoita sitä, että jokainen saa niin tehdä.  Kuvien julkaiseminen ilman kuvaajan lupaa on mielestäni vastuutonta ja antaa mielestäni epäaikuismaisen kuvan julkaisijastaan. Voidaan ajatella, että kyse on vain kuvista, mutta niiden takaa saattaakin löytyä tuntien työ sekä rahallinen panostus kuvien tuottamiseen. Löytämiini väärinkäytöksiin tulen puuttumaan myös jatkossa.

Kehoitankin kaikkia miettimään vähintään kaksi kertaa, ennen kuin julkaisee minun tai kenenkään toisen ottamia valokuvia internetissä tai muualla. 

Elämä kuitenkin jatkuu ja kuviani julkaistaan sekä luvalla, että luvatta (toivottavasti vain yksittäistapauksia) 

KUva%20blogiin-normal.jpg