Kesäisiin hampurilaisiin tulikin tehtyä tattarisämpylät, jotka kävivät kaikille.
Nämä tattarimuffinssit syntyivät ohjeella:
Taikina:
- 5 dl vettä
- 2 dl tattarihiutaleita (tai riisihiutaleita, jos tattari ei sovi)
- 1 pss kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- ½ dl öljyä
- 6-7 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
Pinnalle:
- seesamin siemeniä
- Sekoita jauhot, hiiva, suola ja sokeri yhteen kuivassa astiassa ja sekoita
- Sekoita tattarihiutaleet+ 42 asteiseen veteen
- Sekoita joukkoon jauhoseos ja öljy, sekoita taikina tasaiseksi
- Nostele lusikalla levinpaperille taikinamöykkyjä, taputtele ne sämpylän muotoon käsin jauhoja apuna käyttäen
- Anna kohota liinalla peitettynä puolisen tuntia ja paista 225 asteesssa noin 20 minuuttia.
Kommentit