Gluteeniton amerkikkalainen juustokakku koristi nimipäiväsankarin kahvipöytää. 

DSC_2521-normal.jpg

Pohja:
200 g gluteenittomia digestive keksejä (tai muita gluteenittomia keksejä)
100 g voita
4 rkl ruokosokeria

Täyte:
500 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl (tummaa) sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
¾ dl perunajauhoja
4 kananmunaa

Pinnalle:
200 g marjoja
tomusokeria

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 21 cm) pohja leivinpaperilla. Peitä myös reunat leivinpaperisuikaleilla. Näin kakku on helpompi saada irti vuoasta ja siirtää tarjoilulautaselle.

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voisulaan keksimurska ja sokeri. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita kakkupohja jääkaappiin odottamaan.

Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää kulhoon maitorahka, sitruunamehu, vaniljasokeri ja sokeri. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma. Sekoita kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunti. Laita uunin pohjalle leivinpaperi tai laita kakkuvuoka pellille, sillä rasvaa saattaa tihkua vuoan raoista paistamisen aikana.

Anna kakun jäähtyä. Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Laita päälle marjoja ja ripottele pinnalle tomusokeria.