DSC_2518-normal.jpg

Kääretorttu: 

4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl vispikermaa 
250 g maitorahkaa
1-2 dl sokeria
50 g valkosuklaata rouhittuna
noin 2dl punaisia viinimarjoja 

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
Vuoraa pelti leivinpaperilla. 
Mittaa jauhot ja leivinjauhe astiaan ja sekoita. 
Riko kananmunat yksitellen toiseen kulhoon ja lisää sokeri
Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. 
Lisää jauhoseos siivilän läpi. Kääntele jauhot taikinaan kaapimella. 
Levitä taikina pellille ja paista uunin keskiosassa 7-9 minuuttia. 

Kumoa kääretorttu leivinpaperille, johon on ripoteltu korppujauhoja ja hienoa sokeria. 
Irrota paistamispaperi. 

Kaada kerma kulhoon ja lisää siihen sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen maitorahka ja rouhittu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. 

Levita täyte kääretortun päälle ja ripottele viinimarjat rahkatäytteen päälle. Kääri torttu, tarkista, että saumakohta jää käärön alle.

Tarjoile kahvin kanssa. Tähän kääretorttuun laitoin raitoja pinnalle sulatetulla valkosuklaalla. 

DSC_2519-normal.jpg