Syksyiseen kahvipöytään löysi tiensä gluteeniton omenapiirakka. Tämä gluteeniton omenapiirakka on myös kananmunaton ja äärettömän helppo tehdä. 

DSC_2705-normal.jpg

Gluteeniton helppo omenapiirakka (2 kpl)

3 lasillista gluteenitonta jauhoseosta
2 lasillinen sokeria
200 g laktoositonta margariinia sulatettuna
1 vähälaktoosinen viili 
2 tl ruokasoodaa

4-5 omenaa
 

1. Kuori ja raasta omenat
2. Sulata margariini ja sekoita siihen jauhot ja sokeri. Sekoita murumaiseksi. 
3. Ota lasillinen murusia erilleen. 
4. Sekoita joukkoon viili, johon on sekoitettu ruokasooda. 
5. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele voideltuun vuokaan. 
6. Levitä raastetut omenat taikinan pinnalle ja ripotele muruset päälle. 
7. Paista 225 asteisessa uunissa tasalämmöllä, keskitasolla noin 20 minuuttia.