Koulussa oli kotitaloustunnilla leivottu teeleipiä. Tytär kokeili reseptiä myös kotona, tosin muutettuna gluteenittomaksi. Tuloksena syntyikin hetkessä herkullisia teeleipiä. 

DSC_2872-normal.jpg

Gluteenittomat teeleivät (2 kpl)

2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 maustemitallinen suolaa
1 rkl ruokaöljyä
1 dl (laktoositonta) maitoa
1 dl porkkanaraastetta
1 dl juustoraastetta

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja suojaa pelti leivinpaperilla
2. Yhdista kulhossa kuivat aineet keskenään. Kuori ja raasta porkkana. 
3. Lisää ruokaöljy, maito, porkkana- ja juustoraaste jauhoseokseen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. 
4. Lusikoi taikina leivinpaperille kahdeksi keoksi. Taputtele öljytyin käsin ne noin 1 cm:n paksuisiksi leiviksi.
5. Pistele leivät haarukalla, jotta niihin ei tule paistamisen aikana kohokuorta. 
6. Paista leipiä uunin keskitasossa noin 13 minuuttia. 
7. Jäähdytä ja nauti