DSC_1364-normal.jpg

Nämä syntyivät ohjeella:

25 g hiivaa 
n. 2,5 dl maitoa, vettä tai soijamaitoa
½ rkl psylliumia
3 rkl ruokaöljyä
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
n. 4 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta

paistamiseen öljyä (käytin rypsiöljyä)

 

Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä maito tai vesi  hieman käden lämpöistä lämpimämmäksi ja kaada hiivan päälle. Lisää psyllium ja anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää sekaan sokeri, suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikinaa hyvin esim. monitoimikoneella muutama minuutti. Muotoile pyöreitä munkkeja ja kohota liinan alla n.30 minuuttia. Paista öljyssä kullanruskeaksi.

 

Tämän myötä HYVÄÄ VAPPUA KAIKILLE!