Tämä oli viikonlopun jälkiruokana. Taitaa siis olla enemmän jälkiruoka, vaikka makeisten leivonnaisten alle sen listasinkin.

Tässä siis kevyt vähäsokerinen ja rasvaton sienikakku, lisäksi marjoja ja vaniljatäytettä.

12 annosta syntyy siis ohjeella: (Kuvasta tuli n. 6 annosta)

Vähäsokerinen sienikakku:

2 munaa

1 dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl kiehuvaa vettä

 

vaniljatäyte:

1 appelsiinin puristettu mehu ja raastettu kuori

5dl vaniljakastiketta

2½ dl ruoanvalmistusjogurttia

250-300g marjoja (tuoreita tai pakastettuja)

 

1. Vuoraa noin 30x40 cm uunipannu leivinpaperilla.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munaseokseen. Lisää kiehuva vesi voimakkaasti sekoittaen.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin puolisen tuntia. Kumoa kakku ja jäähdytä. Leikkaa n. 2x2 cm kuutioiksi.

4. Kostuta kakkukuutiot appelsiinin mehulla. Sekoita yhteen vaniljakastike, jogurtti ja kuoriraaste. Lisää lasimaljaan kerroksittain kakkukuutioita, vanilja-jogurttiseosta ja marjoja. Päällimmäiseksi tulee vaniljakastiketta ja marjoja. Jäähdytä non puolituntia ja nauti.

 

Helpolla pääsee jos haluaa korvata vaniljatäytteen vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella.