DSC_2245-normal.jpg

Nämä sokeriset pikkupullat syntyivät ohjeella: 

25g hiivaa
50g voita tai margariinia
2½ dl maitoa
1/4 tl suolaa
½ tl kardemummaa
½ dl sokeria
n. 7dl gluteenitonta leipäjauhoseosta

täyte: 
paistonkestävää omenamarmeladia

pinnalle: 
25g voisulaa
kidesokeria tai taloussokeria

  1. Murenna hiiva taikinakulhoon
  2. Sulata rasva, lisää maito sen joukkoon ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada neste hiivan päälle ja sekoita kunnes hiiva liukenee
  3. Lisää suola, kardemumma, sokeri ja lähes kaikki jauhot. Vaivaa taikina käsin tai koneella kimmoisaksi.  
  4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Ja kauli siitä ohut levy.  Ota siitä muotilla pyöreitä kakkuja, nosta lusikallinen paistonkestävää marmeladia jokaiselle ja taita ympyrät kaksinkerroin puolikuun muotoiseksi.
  5. Nostele pullat leivinpaperin päälle pellille ja painele liitokset tiiviiksi. Kohota pullia lievinliinan alla 30 minuuttia. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. 

Sivele pullat kuumina voisulalla ja kasta ne sokeriin. Jäähdytä ritilällä. Vinkki! Koska gluteeniton leivonnainen kuivuu tavallista nopeammin, pidä sitä  esillä vain päivässä kuluva määrä ja pakasta loput tiiviissä pakastepusseissa. Voit pakastaa pullat ilman sokerikuorrutusta. Sulata ne uunissa tai mikrossa miedolla lämmöllä ja sokeroi ne vasta sitten.