Onpas aikaa hurahtanut viimeisestä päivityksestä, vaikka leipomisesta ei niinkään. Kananmunatonta kakkupohjaa piti testailla ja useampi versio näistä kananmunattomista ohjeista tuli kokeiltua. Tässäpä kuvaa:

1248877382_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

tämä suklaapohjalla, täytteenä oli mansikkahilloa ja ihan vaan hyla kermaa. Samoin pursotukset hyla kermaa, joka loppui siten kesken.

1248877883_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

peruspohjana:

1½ dl sokeria

1 dl sulatettua margariinia

2 dl vaaleaa mehua tai persikan lientä

4 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

2½ tl leivinjauhetta

Yhdistä kuiva aineet keskenään ja lisää ne rasva-mehu seokseen, sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa. Paista 200 aseteessa 20-30 minuuttia uunipellillä. Jaa kahteen osaan ja täytä. Suklaapohjaan lisäsin 2rkl tummaa kaakaojauhetta vehnäjauhojen sekaan.

tässäpä vielä yksi pikainen kokeilukakku:

1248878162_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

tämän tekemisestä sen verran kauan, että täytettä en enää edes muista. Pursotukset hyla kermaa. Kuvassa toi vaaleanpunainen näyttää joltain mätitahnan väriseltä, vaikka ei kyllä luonnossa sen väristä ollut.

tässä pohjana

1,5 dl sulatettua margariinia

4 dl kermaviiliä

3 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään, sulatettu voi viimeisenä. Jauhoja voi tuntua, että on liikaa, muttta kyllä ne sekoittuvat. paistetaan voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 175 asteisessa uunissa tunnin ajan. Huom! Kakkua täyttäessä, kostuttamiseen tarvitset enemmän nestettä kuin sokerikakkupohjaan, muuten jää kuivaksi.