Onpas aikaa hurahtanut viimeisestä päivityksestä, vaikka leipomisesta ei niinkään. Kananmunatonta kakkupohjaa piti testailla ja useampi versio näistä kananmunattomista ohjeista tuli kokeiltua. Tässäpä kuvaa:
tämä suklaapohjalla, täytteenä oli mansikkahilloa ja ihan vaan hyla kermaa. Samoin pursotukset hyla kermaa, joka loppui siten kesken.
peruspohjana:
1½ dl sokeria
1 dl sulatettua margariinia
2 dl vaaleaa mehua tai persikan lientä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2½ tl leivinjauhetta
Yhdistä kuiva aineet keskenään ja lisää ne rasva-mehu seokseen, sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa. Paista 200 aseteessa 20-30 minuuttia uunipellillä. Jaa kahteen osaan ja täytä. Suklaapohjaan lisäsin 2rkl tummaa kaakaojauhetta vehnäjauhojen sekaan.
tässäpä vielä yksi pikainen kokeilukakku:
tämän tekemisestä sen verran kauan, että täytettä en enää edes muista. Pursotukset hyla kermaa. Kuvassa toi vaaleanpunainen näyttää joltain mätitahnan väriseltä, vaikka ei kyllä luonnossa sen väristä ollut.
tässä pohjana
1,5 dl sulatettua margariinia
4 dl kermaviiliä
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään, sulatettu voi viimeisenä. Jauhoja voi tuntua, että on liikaa, muttta kyllä ne sekoittuvat. paistetaan voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 175 asteisessa uunissa tunnin ajan. Huom! Kakkua täyttäessä, kostuttamiseen tarvitset enemmän nestettä kuin sokerikakkupohjaan, muuten jää kuivaksi.
Kommentit